Soft reserve Ripcord Pad / Handles Sun Path Products

Datum: 12 oktober 2012

Vervangt: n.v.t.

Betreft: Soft reserve Ripcord Pad / Handles, Sun Path Products Inc. Part number SPJ-01-001, plat type met plastic stiffener en ovalen stalen insert, geleverd bij Sun Path Javelin systemen met fabricagedatum 1 januari 2006 of gefabriceerd voor deze datum. 

Probleem: Bij de betreffende reserve ripcord handles kan de slack op de kabel door plastic in het kussentje vast blijven zitten. In bepaalde situaties (slecht zitten, te groot persoon voor het rig, verkeerde yoke maat ripcord of bij erg gebogen zitten in het vliegtuig) kan dit ertoe leiden dat de reservepin uit de loop getrokken wordt, met een voortijdige reserve activatie tot gevolg.

Oplossing: Controleren van de betreffende reserve ripcord handle, zoals aangegeven in het bijgevoegde bulletin. Indien deze niet voldoet aan de criteria zoals vermeld in het bulletin, vervangen van deze handle volgens de procedure zoals vermeld in de link.

Uitvoering:  Vóór de eerstvolgende sprong, door een Senior Rigger of Master Rigger.

Noot: Zie het originele Service Bulletin van Sun Path Service Bulletin SPS007, Rev 1. van 27 September 2012 (vervangt Rev.0) voor een gespecificeerde uitleg, foto en tekening ten behoeve van de controle. 

Verzending: AB, EC/TC, Master Riggers, Senior Riggers, Instructeurs, Secretariaten clubs, i.a.a. redactie SP