VB 2008-03

Datum: 6 mei 2008

Vervangt: n.v.t.

Betreft: De Cypres 2 AAD uit de productieperiode van augustus 2006 t/m december 2006.

Probleem: Eerder dit jaar zijn er twee ongewilde activaties geweest in Australiƫ. Niemand raakte gewond. Beide apparaten zijn grondig onderzocht door Airtec, hierbij kwam naar voren dat beide activaties werden veroorzaakt door een defecte sensor. Daar beide apparaten tijdens de fabricage met succes door de 14 daagse testperiode zijn gekomen is het mogelijk dat er meer apparaten van deze productie batch met een mogelijke defecte sensor in gebruik zijn.

Uit voorzorg heeft Airtec besloten alle potentieel betrokken Cypres 2 apparaten terug te roepen voor het preventief vervangen van de sensor.

Oplossing: Vergelijk de serienummers van elke Cypres 2 met de bijgesloten lijst. In het geval dat een apparaat op de lijst staat stuurt u het op naar Airtec-Duitsland of SSK Industries in Amerika.

Het noodzakelijke werk zal zo snel mogelijk kosteloos worden uitgevoerd inclusief verzending terug, voorzien van een sticker en een certificaat. Als compensatie zal Airtec een bankcheque van USD 70 meesturen voor elk defect apparaat.

Uitvoering: Voor de volgende sprong.

Noot: Het is niet nodig de reserve te openen voor het serienummer omdat dit eenvoudig terug te vinden is op de display. (Voor meer informatie dien je de Cypres 2 handleiding te raadplegen).

Zie bijlage voor het originele bulletin van de fabrikant. Let op: de aangegeven productieperiode zoals in het originele bulletin aangegeven is fout en moet zijn: augustus 2006 t/m december 2006.

Verzending: AB, EC/TC
Riggers, Houders van een Vouwbevoegdheid
Instructeurs
Secretariaten clubs
i.a.a. redactie SP, website