Tandem

Beelden zeggen meer dan woorden. Achter deze link zit een film met uitleg over tandemspringen, met interviews met 3 mensen hoe zij vooraf tegen deze ervaring opkeken en hoe ze de sprong zelf beleefd hebben. Twee tandemmasters geven een korte uitleg en alles is voorzien van mooie beelden. 

Tandemspringen is de makkelijkste manier om kennis te maken met het parachutespringen. Je krijgt eerst een uitgebreide uitleg door een tandemmaster. Daarna ga je met het vliegtuig de lucht in naar een hoogte variërend van 9000 tot 12000 ft (ongeveer 3 tot 4 kilometer). Tijdens de vlucht kun je genieten van de omgeving en wordt je vastgehaakt aan de tandemmaster. Als het vliegtuig de juiste hoogte heeft bereikt gaat de deur open en stappen alle springers uit. Nu kun je genieten van de geweldige sensatie van de vrije val als je met 200 kilometer per uur naar beneden valt! Na ongeveer een halve minuut opent de tandemmaster de parachute en kun je genieten van de omgeving, de vlucht aan de square parachute en uiteraard een zachte landing op de dropzone.

Je kunt, voor een blijvende herinnering, de sprong laten filmen en ook foto’s laten maken van de sprong door een cameraman. Deze springt mee met een of meer camera's bevestigd aan zijn helm. Of er wordt met een handycam gesprongen (een GoPro e.d. op de hand). De beelden zijn snel na de landing klaar, zodat je meteen een leuke DVD hebt om thuis te bekijken. 

Eisen, kosten en aanmelding