Brevetten

Na de conventionele AO-opleiding of de progressieve AFF-opleiding ben je AO respectievelijk AFF-gegradueerd. Je kunt je nu op een van de vele disciplines toe gaan leggen die het parachutespringen kent of gewoon lekker ‘vrij’ gaan springen. Ook kun je nu de eisen gaan halen die je nodig hebt voor je brevet. De afdeling parachutespringen kent 4 brevetten, te weten: 

De examens voor de A en B-brevetten worden op decentraal afgenomen door instructeurs en centraal geadministreerd door het secretariaat parachutespringen (HBP). Dit betekent dat je bij ieder KNVvL club/centrum het examen kunt doen, maar dat de brevetten door brevetadministratieverstrekt worden. Het examen maak je op een speciaal hiervoor ontworpen formulier waar ook de praktijkeisen op afgetekend kunnen worden. Als zowel het theoretische als het praktische deel voldoende is, stuurt de examinator het formulier door naar de brevetadministratie. Nadat de examinator het formulier verzonden heeft dien je de desbetreffende kosten voor het aanmaken van het brevet over te maken naar IBAN NL78 INGB 0000 1796 18 ten name van de KNVvL te Woerden onder vermelding van "je lidnummer KNVvL + para brevet" waarvoor je examen hebt gedaan. De brevetten hoef je niet te verlengen, deze zijn geldig zolang je lid bent van de KNVvL. Als springer dien je deze dus goed te bewaren.

Hoe hoger het brevet, hoe meer je verantwoordelijkheden je zelf mag nemen. Ook kun je met je brevet deelnemen aan speciale sprongen. Zo kun je een watersprong doen, waarbij het de bedoeling is om in het water te landen, of een nachtsprong, waarbij je kunt genieten van het fantastische uitzicht in het donker.