Totaal aantal berichten: 1 - Pagina's (1): [1]
Auteur: HennyParashoot
Gepost: 6 sep 2004 - 12:26
Onderwerp: Records op DST Stadtlohn
Na een heerlijke training zaterdag met 'n straight en carve parcour kon op zondagmorgen iets na negenen aangevangen werden met de briefing. Helaas slechts 15 man waarvan 3 buitenlanders. IPC regels zoals op de NKP echter met de optelling van alle rondes conform de DST methodiek (ivm beperkt aantal rondes). Twee rondes speed carve, 2 rondes distance straight, 1 ronde zone accuracy en 'n finale ronde zone accuracy. Meteen na de loting omhoog met de eerste load ESA (5 man). Later op de dag kwam de PPS er nog ff bij maar was niet echt noodzakelijk.

Bij speed (gemeten met sensoren aangesloten op de computer) was Luigi Cani de snelste na 2 rondes, strak gevolgd door Henny Wiggers met daarna Mike Vogeleer (België). En toen kwam het. Gelijk de eerste ronde distance werd al duidelijk dat er erg lange afstanden gehaald konden worden. Het NL record werd sprong na sprong verbeterd tot bijna 100 mtr. In de 2de ronde werd het NL record door Barry Reverda gezet op 103.55 mtr kort daarna gevolgd door een wereld record door JC Colclasure (lid Icarus Team Extreme) van 132.85 mtr (435.86 ft). Het vorige record (127.40 mtr = 418 ft)van Shannon Pilicher was alweer 2 jaar oud en destijds gerealiseerd zonder sensor systeem op de entry gates. Na deze extreme prestaties leken de kaarten geschud maar de laatste 2 rondes zone accuracy heeeft de plaatsen 2 t/m 7 volledig door elkaar gegooid. De uitslagen staan op de website http://www.euroswooop.com/dutch/ onder "results".

De record zijn uiteraard tot stand gekomen door de uitzondelijke skills van de record houders maar de hoogte van de DZ (157 mtr), het hete (± 30°) en erg vochtige weer aangevuld met 'n lichte crosswind (± 2½ m/s) in de rug achter de bomen zullen hieraan zeker bijgedragen hebben.

Door de perfecte organisatie van Skydive Stadtlohn (Paul, Hetty en Simon) konden alle 6 rondes worden doorgevoerd waardoor er een prima wedstrijdsfeer heerste. Ondanks wat vragende momenten (ff lezen in de regels) liep het bij de judges ook steeds beter.

De volgende DST wedstrijd zal vanuit Teuge plaatsvinden op recreatieplas Bussloo. Meld je snel aan via de site. Het is de bedoeling om deze finale van de DST grootser aan te pakken dan de voorgaande edities. Er zijn al grotere prijzen opgenomen in de prijzen pot.

De DST ranking wordt heel spannend. Martin van de Brakel sterk aan de leiding gevolgd door Henny Wiggers en Michiel Myer. Henny kan nog slechts winnen met een overwinning op de laatste wedstrijd maar dan mag Martin niet hoger eindigen dan 5de. Michiel kan niet meer stijgen maar wel dalen. Matthijs Hardeman en Barry Revereda hijgen hem in de nek en hebben grote kans om deze 3de plek over te nemen.

Voor 2005 staan 6 EST en 6 DST wedstrijden op 't programma. Van de 6 DST wedstrijden zal er 1 de NKP en 1 'n EST betreffen om niet teveel swoop evenementen in NL te hebben. Meer info volgt spoedig.

Long Swooops,

Henny Wiggers
Manager DST/EST
[Nog niet gewaardeerd]
Je dient ingelogd te zijn om berichten te kunnen toevoegen

Het plaatsen van berichten op het discussie-web / forum is alleen toegankelijk indien je ingelogd bent. Alleen leden van de KNVvL afdeling parachutespringen en leden van het VVP kunnen zich inloggen na registratie.