02.12.14 11:41 Leeftijd: 9 yrs

GrandPrix ISR / 1ste NK indoor skydiving groot succes

29 november jl. werd al weer voor de vijfde maal de Indoor Skydive Roosendaal Grand Prix gehouden. De organisatie zorgde voor een vlekkeloos verlopen wedstrijd waar 55 teams uit 8 verschillende landen aan hun trekken konden komen. Hiermee was de ISR GP de op één na grootste indoor FS-4 wedstrijd welke wereldwijd werd gehouden.

De Grand Prix werd uiteindelijk een prooi voor de bulderende Belgisch-Nederlandse puntenmachine Thunder. Met een gemiddelde score van 28,4 punten per ronde wisten zij overtuigende de Grand Prix op hun naam te schrijven. De strijd om de tweede plaats ging tussen het nationale Nederlandse team M4trix en de Belgisch-Nederlandse combinatie Creeps. Pas nadat de jury een oordeel had geveld over de allerlaatste ronde werd duidelijk dat de strijd dit keer in het voordeel van M4trix werd beslist. M4trix en Creeps scoorden uiteindelijk met respectievelijk 22,3 en 22,1 gemiddeld ook zeer respectabele scores. Ze lieten hiermee het Italiaanse Energy Cumiana en de Tsjechische World Cup winnaar Bad Boys achter zich.

In de AA-klasse werd het minimale verschil tussen de Italiaanse winnaar Spritz en de Griekse runner up Blue Rebels gemaakt in de eerste vier ronden. Hierna lieten de beide teams zien hoe gewaagd ze aan elkaar waren en noteerden enkel gelijke scores. Om de derde plaats werd door drie Belgische teams hard gevochten. Na diverse malen stuivertje wisselen, wist Fast Foward in ronde 4 het verschil te maken en dit verschil goed te verdedigen.

De A-klasse werd een volledig Belgisch feestje. Papa Foxtrot, Hoppaaaa en Spacials waren duidelijk een klasse apart, al wist het Nederlands Off TOPIC af en toe aan te haken.

Ook in de Rookie klasse was er een overduidelijke winnaar. Het Ghost team uit Italië won overtuigend met 19.6 gemiddeld. Falling Stones uit België maakte 28 punten minder en belande op plek twee. Het Rotterdams team Fly Bye ging uiteindelijk met de bronzen plak aan de haal.

Voor de Nederlandse teams was er afgelopen zaterdag nog meer te halen. Aangezien de International Parachuting Commitee (IPC) van de FAI in februari Indoor Skydiving officieel heeft geadopteerd, heeft het een officiële status als sportdiscipline gekregen binnen parachutespringen. De sportcommissie van de KNVvL heeft daarom de ISR GP aangewezen als het officiële Nederlandse kampioenschap. Voor SBS6 Hart van Nederland was dit aanleiding om een mooi item over dit Nederlandse kampioenschap uit te zenden. Dit item kan hier worden bekeken: http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2014/indoor-skydiven-nu-officiele-sport/

Het nationale Nederlandse FS-4 team M4trix wist in Roosendaal naast de tweede plek overall ook beslag te leggen op de eerste officiële nationale FS-4 indoor titel. Tevens vestigden zij het eerste Nederlandse record FS-4 indoor. In de vierde ronde van de wedstrijd maakten zij 28 punten.

De KNVvL feliciteert de nationale kampioen en de winnaars in AA, A en Rookie met hun behaalde resultaat. Onderstaand een opsomming van de podia in de vier verschillende klassen.

3. Super Heroes In Training – 106 punten

Meer informatie over de wedstrijd, de teams, uitslagen en beelden kan gevonden worden op www.isrgp.nl