Discussie-Web
Alle categoriën > Leden afdeling parachutespringen > Artistics > Nederlands Record Freefly 2009
Totaal aantal berichten: 1 - Pagina's (1): [1]
Auteur: HennyParashoot
Gepost: 30 okt 2008 - 14:03
Onderwerp: Nederlands Record Freefly 2009
Heren/dames(?) freeflyers,

Afgelopen jaar ben ik druk geweest met het organiseren van evenementen voor andere disciplines. Voor het komende jaar wil ik me o.a. weer focussen op camerawerk en de overige aspecten van skydiven. Op mijn lijstje van onderwerpen voor camerawerk en disciplines staat o.a. freeflyen.

Daarom ben ik in contact getreden met de freefly kern van Nederland (Jasper, Martijn en Rudi) en heb hun voorgesteld om in 2009 een Nederlands record Freefly te organiseren. Dit werd erg enthusiast ontvangen.

Door naar een record poging toe te werken wordt er ‘n doel geschapen voor het verhogen van de skils en ervaring van de individuele freeflyers. Deze aanpak past binnen de doelstelling en budget breedtesport van de Sportcommissie.

In grote lijnen is het plan als volgt:

- Jasper en Rudi zullen de technische aspecten behartigen.
- Jasper, Rudi en Martijn gaan de deelnemers coachen.
- Martijn en Henny nemen het camerawerk voor hun rekening.

Het tijdspad zoals voor ogen (in principe alles op Teuge):

- 1ste training-stage nog in 2008 (29+30 November met 6+7 December als uitwijk)
- 2de + 3de training-stage Maart t/m Mei 2009
- NL record FF eind Juni/begin Juli

Voor de 1ste stage in 2008 wordt het budget breedtesport aangesproken om een zo breed mogelijke groep FF'ers de gelegenheid te geven zich voor te bereiden en hiermee 't nivo te verhogen.

Dit eerste weekend staan Jasper en Rudi klaar om met 2 groepjes te gaan springen om de basics op te zetten. Martijn en Henny zullen de sprongen videoën voor de debriefings op het grote scherm. Indien er teveel springers op komen draven voor 2 groepjes zal Martijn bijspringen met coaching.

Door de bijdrage van de SC zijn de kosten erg lucratief. De deelnemers betalen slechts hun eigen sprongen (normale sprongprijs Teuge) en een eigen bijdrage van € 35,-. Hopelijk kan de SC komend jaar opnieuw bijdragen maar met de gewijzigde subsidie structuur van NOC/NSF is dat nog maar de vraag.

Het doel is een degelijke formatie te vliegen en op zeker te gaan. We zien wel hoe groot we kunnen bouwen. Onze oosterburen (Duitsland) hebben onlangs hun record verbeterd van 12 naar 14. Wij zouden al tevreden zijn met een mooie stabiele 9-way maar laten we proberen in de toekomst de strijd aan te gaan.

Heb je zin om mee te doen (stage 2008 en record algemeen) stuur dan ASAP ’n mailtje naar henny@parashoot.nl Als je twijfelt of je al zover bent dat je mee kunt doen schroom dan niet om je ook aan te melden. De training stages zullen je skills verhogen en zullen duidelijk maken of je er aan toe bent of niet. De stages zijn echter niet bedoeld voor beginnende freeflyers maar alleen om de potentiele recordhouders klaar te stomen voor ’t record. Een recordpoging in ’t vooruitzicht geeft je de drive om extra aandacht te besteden aan je ontwikkeling en misschien zelfs een reden om naar buitenlandse stages te gaan om op tijd op nivo te zijn.Namens het FF project team,

Henny Wiggers

[Nog niet gewaardeerd]
Totaal aantal berichten: 1 - Pagina's (1): [1]
Je dient ingelogd te zijn om berichten te kunnen toevoegen

Het plaatsen van berichten op het discussie-web / forum is alleen toegankelijk indien je ingelogd bent. Alleen leden van de KNVvL afdeling parachutespringen en leden van het VVP kunnen zich inloggen na registratie.