Vortex - RSL/skyhook pin UPT

Datum:                  13 december 2016

Vervangt:              n.v.t.  

Betreft:                  Vortex (sport)harnas container systemen met RSL / Skyhook Universal Lanyard P/N 025-009-001. 

Probleem:             De RSL  / Skyhook pin van UPT is in enkele gevallen blijven hangen aan de binding van de reserve pinprotector sluitflap. Dit omdat dit type pin iets langer is dan een normale ripcord pin en daarom voorbij de bindingrand komt. De pin kan dan blijven hangen tussen deze bindingrand en de stikselrand. Als een gebruiker de sluitflap naar achter en omhoog trekt - hetgeen normaal is bij het openen hiervan - kan de pin omhoog bewegen en de reserve activeren. 

Oplossing:             De oplossing is opgedeeld in 4 stappen: 

  1. Als de sluitflap moeilijk te openen is, trek er dan niet meer aan. Laat de sluitflap op zijn plaats. Je kunt je vinger tussen de sluitflap en de flap daaronder stoppen en op die manier voorzichtig de sluitflap openen.
  2. Je kunt de pin inspecteren vanaf de zijkant van de sluitflap zonder deze te openen. Als de pin er niet diep genoeg in zit dan moet de flap voorzichtig geopend worden en de pin er voorzichtig dieper ingeduwd worden. LET OP: vooral de pin er niet te diep induwen.
  3. Het uiteinde van de pin moet ongeveer 21 mm van de reserveloop verwijderd zijn - en niet meer - waarbij er iets speling blijft bestaan op de witte spectra RSL lijn. 
  4. Als het probleem blijft bestaan wordt een modificatie volgens het bulletin aangeraden. Alléén uit te voeren door een Master Rigger. 

Noot:                     Zie verder het originele bulletin van Parachute Systems, PSB # 2016-02. Bij onduidelijkheid over de interpretatie en uitvoering van dit TB is het originele bulletin maatgevend. 

Verzending:          AB, VC, StC, OPEX, Senior Riggers, Master Riggers, Instructeurs, Secretariaten clubs.