06.04.22 14:07 Leeftijd: 126 days

Worldcup / EK indoor skydiving Charleroi van start

 

Per 5 april is de Worldcup / EK indoor skydiving van start gegaan. Dit in de windtunnel van Airspace te Charleroi, BelgiĆ«. Nederland neemt dit jaar deel met een grote delegatie: twee teams formatiespringen FS4 open, een team FS4 vrouw, een team vertical formatiespringen, een team dynamic 4-way, twee teams dynamic 2-way en twee competitors freestyle. De hele delegatie wordt begeleid door team manager Bert Ham. Daarnaast heeft de internationale jury een NL tintje, Mike Pennock - voorzitter van de sportcommissie parachutespringen KNVvL - is jurylid. 

Deze Worldcup/EK kent een record aan deelnemers, de twee voorgaande jaren kon dit niet doorgaan vanwege corona en de wedstrijd is centraal in Europa. De KNVvL organiseert voor indoor skydiving eigen Nationale Kampioenschappen, bij ISR te Roosendaal en City Skydive te Utrecht. De Nederlandse teams trainen daar regelmatig en geven ook instructie. Deze video laat zien wat er onder andere mogelijk is: https://www.redbull.com/sg-en/kyra-poh-maja-kuczynska-largest-tunnel-world-clymb

De resultaten zijn in te zien op results.worldskydiving.org/FrontEnd/CompetitionCollection/1039. De sportcommissie wenst alle deelnemers uiteraard veel succes en goede resultaten toe.